automatisointi-otsikkokuva
Pakkaamisen automatisointi kuva 5

 

Oikeat koneet oikeisiin vaiheisiin

Jotta automatisoinnista saisi suurimman hyödyn irti, kannattaa pakkausprosessia tarkastella työvaiheittain. Mitkä työvaiheet ovat erityisen hitaita, työläitä tai epäergonomisia? Ammattilaisemme kertovat mielellään, millaisia automaattisia ratkaisuja näihin työvaiheisiin on saatavilla ja neuvovat pakkausprosessien uudistamisessa tehokkaammiksi.

Ota yhteyttä pakkausautomaation ammattilaiseen!
Pienet muutokset, suuret tulokset

Valikoimastamme löytyy laaja skaala pakkauskoneita käsikäyttöisistä välineistä täysautomaattisiin linjastohin. Pakkaamisen automatisointia ei kuitenkaan tarvitse aloittaa järeimmästä päästä! Esimerkiksi jo yhden teippausautomaatin hankinta poistaa teippauksen työvaiheen kokonaan pakkausprosessista, säästäen niin aikaa, työkuluja kuin materiaalejakin. Samalla tämä yksinkertainen muutos parantaa pakkauksen suljennan laatua pysyvästi ja luotettavasti ja lisää pakkaustyön mielekkyyttä.

 Pakkaamisen automatisointi kuva 1

 

Turvallisuutta ja ergonomiaa pakkaamiseen

Pakkauskoneiden käyttö tekee pakkaamisen työvaiheista paitsi tehokkaampia, myös turvallisempia ja ergonomisempia. Tuloksena pakkaamon henkilökunta välttyy huonoilta työasennoilta ja tapaturmilta, sekä kokee työnsä mielekkääksi.
Erinomainen esimerkki ergonomiaa parantavasta pakkauskoneesta on Mercamerilta yksinoikeudella löytyvä ErgoPack- vannekone, joka nopeuttaa ja helpottaa lavojen vanteitusta huomattavasti innovatiivisella tomintatavallaan.

TP702B

 

Huoletonta koneenkäyttöä Verraton- huoltosopimuksella

Verraton- huoltosopimus on vaivaton ja kustannustehokas tapa varmistaa koneidesi toimivuus laadukkailla ja säännöllisillä huolloilla kiinteään kuukausihintaan. Voit solmia Verraton-huoltosopimuksen uuteen koneeseesi oston yhteydessä tai jo käytössäsi oleviin Verraton- huoltosopimuksen piirissä oleviin koneisiin. Hinta alkaen 39 € / kk!
Käärinnän automatisointi | RoboPac Systems

Kokemuksia banner sistemi

Katsaus varastoon: Armoton kiire painaa päälle joka suunnalta, pakattavaa olisi jonossa vaikka kuinka, lähettämössä on ruuhkaa ja lavoja lattialla aivan liikaa. Lavojen välissä puikkelehtivat trukit ja vaunut samalla kun niiden ympärillä pyörii kyyryssä porukkaa kiristerullat käsissä käärimässä kuormia kasaan kun käärintäpisteelle ei mahdu.

Tämä kuulostaa varmasti tutulta jokaiselle varastolla tai pakkaamossa aikaansa viettäneelle. Käärinnästä muodostuu usein volyymien ja vaatimusten kasvaessa pullonkaula ja työturvallisuusriski. Lisää painetta aiheuttaa käärinnän ja kuormasidonnan laatukriteerejä valvovan lainsäädännön kiristyminen koko EUssa tulevina vuosina EUMOSin ansiosta, minkä takia käärintä tulisi voida standardoida.

Käärinnästä pitäisi siis tehdä nopeasti tehokkaampaa, laadukkaampaa, tuvallisempaa ja tasalaatuista. Vastaus on tietenkin automatisointi!

Mutta miten edetä? Täysautomatisointi tarkoittaa usein varaston kattavaa uudelleenorganisointia, uuden koneen tai linjaston käytön sisäistämistä ja merkittäviäkin investointeja - ja muutoksen pitäisi tapahtua kätevästi ilman pitkiä tuotannon seisauksia. Itsenäisesti automatisaatioharppauksen ottaminen onkin aikamoinen urakka - kerralla onnistuneeseen lopputulokseen vaaditaan hyvä ja asiantunteva kumppani!

Kun valitset Mercamerin kumppaniksi matkalle kohti tehokkaampaa käärintää, saat kumppaniksesi myös maailman johtavan automaattisten käärintäkoneiden valmistajan ja EUMOS-testaukseen erikoistuneen RoboPac Systemsin.

RoboPac Systems on panostanut huippulaatuisiin koneisiin ja uraauurtavaan teknologiaan, joka tähtää sekä lavasidonnan optimoimiseen että kalvon määrän vähentämiseen. Vaikka paremman sidonnan ja pienemmän kalvomäärän yhtälö vaikuttaakin epäloogiselta, se on itse asiassa nerokas. Kun kalvon laatua parannetaan, sitä voidaan ohentaa ominaisuuksia muuttamatta. Kun ohut ja laadukas kalvo kääritään siihen optimoidulla automaattisella käärintäkoneella saadaan nopea, tehokas ja huippulaatuinen sidonta, joka on testatusti EUMOS- vaatimusten mukainen.
Laadukas käärintä ohuemmilla kalvoilla on myös Mercamerin GreenTec- konseptin kärki ja näin ollen yhteistyö RoboPacin kanssa on syventynyt vuosien varrella entisestään. RP Systemsin asiantuntija Matteo Corelli kiteyttää:

RoboPac Systemsillä ja Mercamerilla on 100% sama filosofia ja tavoitelavasidonnan parantaminen pienemmällä kalvonkulutuksella, jotta asiakkaamme saisivat parhaan mahdollisen käärinnän samalla säästäen pakkaus- ja logistiikkakuluissa.
Pienempi muovimäärä säästää selvää rahaa ja on luonnon kannalta vastuullisempi valinta. Kun asiakkaana käännyt Mercamerin puoleen lavakäärinnän tehostamiseksi, saat lyömättömän yhdistelmän: huippulaatuiset koneet RoboPacilta ja paikallisen asiantuntijan Mercamerilta kumppaniksesi käyttöönottoon ja optimointiin. Lopputuloksena on loistava sidonta vähemmällä muovinkäytöllä!Kokemuksia banner sistemi 2


Tässä vielä viisi etua kumppanuudesta kiteytettynä:

  1. Sinua palvelee sekä Mercamerin koneasiantuntija täällä päässä että RoboPac Systemsin tiimi tehtaalla. Koko prosessi etenee alusta loppuun niin, että kaikki ovat kärryillä ja yhteistyö on saumatonta kaikkiin suuntiin.
  2. Saat käyttöösi Systemsin Techlab-testauskeskuksen, johon asiakkaat voivat lähettää lavoja testattavaksi. Monipuolisen testauksen avulla löydetään paras ratkaisu eri tuotteille ja eri olosuhteisiin, jonka lopputuloksena voidaan usein parantaa sidontaa mutta ohentaa kalvoa tai vähentää muovin määrää käärinnässä, johtaen säästöihin niin kuluissa kuin ympäristönkin kannalta. RoboPac on myös ainoa EUMOS- standardin sertifioiva käärintäkonevalmistaja.
  3. Hyödyt uusimmista käärintäinnovaatioista, kuten CUBE™- teknologiasta, joka mahdollistaa täysin mukautuvan automaattisen kalvonsyötön - aina oikea määrä kalvoa, oikeassa asennossa ja oikealla esikiristyksellä. Tässäkin säästät kuluissa ja ajassa sekä parannat käärinnän sidontalujuutta merkittävästi.
  4. RoboPacin Systemsin asiantuntijat asentavat koneet ja varmistavat toimivuuden ennen ja jälkeen käyttöönoton. Näin tuotanto ja pakkaaminen voivat käynnistyä nopeasti ja kitkattomasti automatisoinnin jälkeen. Mercamerin asiantuntijat kouluttavat kattavasti koneen käyttöön ja palvelevat kaikissa huoltotarpeissa.
  5. Meillä on pitkä ja tiivis suhde RoboPaciin toimijana niin Systemsin kuin muidenkin osastojen osalta. Jaamme tinkimättömät laatukriteerit sekä ratkaisukeskeisen asenteen ja arvostamme molemmin puolin sitoutunutta ja hyvää yhteistyötä. Olet lämpimästi tervetullut osaksi tätä kumppanuutta!


Yhteystiedot

Jouni Koskinen
Jouni Koskinen
Tekninen myynti- ja jälkimarkkinointipäällikkö