sidonta-otsikkokuva

Omien sidontakäytäntöjen ja -tuotteiden kuntoon laittaminen suojaa tuotteitasi vahingoilta, lähettävää yritystä  EUMOS-sakoilta ja logistiikan ammattilaisia työtapaturmilta. Sidonnan pitäisikin olla tärkeysjärjestyksen kärjessä kaikilla kuljetuksia varten tuotteitaan pakkaavilla toimijoilla!


Hyvät pakkauskäytännöt

Turvallinen kuljetussidonta on monen tekijän summa, eikä esimerkiksi pelkkä kiristekalvon vaihto paksumpaan takaa parempaa sidontavoimaa. Jotta sidonta olisi sujuvaa, kustannustehokasta ja käyttäjäystävällistä täytyy myös pakkauskäytäntöjen olla kohdallaan. Hyvät pakkauskäytännöt syntyvät varastohenkilökunnan osaamisesta - kun koneiden käyttö, tuotteet ja sidontatekniikat ovat hallussa tulee turvallisesta sidonnasta automaatio. Useimmat modernit käärintäkoneet toimivat vaikka esimerkiksi kalvorulla olisi asennettu väärin päin - ongelma ilmenee vasta kuljetusvaiheessa, kun lavat liimautuvat toisiinsa kalvon tartunnan ollessa virheellisesti ulkopinnassa. Myös koneen esikiristyksen ja jälkijarrun vääränlainen säätö kalvotyyppiin, paksuuteen ja käyttötarkoitukseen nähden vähentää sidonnan turvallisuutta merkittävästi. Hyvin ohjeistettu varastohenkilökunta on turvallisen sidonnan A ja O! Asiantuntijamme arvioivat mielellään sidontakäytäntöjesi turvallisuuden ja kouluttavat aina henkilökuntasi kone- ja materiaalivaihdosten yhteydessä.
turva...

Oikeat materiaalit

Kun pakkausmateriaalit on valittu kuljetettavan tuotteen mukaisesti, turvallinen sidonta on helppoa. Esimerkiksi epäsäännöllisen muotoiset lavat, terävät kulmat ja erilaiset kuljetusolosuhteet vaativat erityistä huomiota sidontamateriaaleja valittaessa. Kuljetussidonnan materiaalit ovat paljon muutakin kuin kiristekalvoja! Lavojen ja kuorman turvallinen kiinnittäminen voi pakkauksesta ja kuljetustavasta riippuen vaatia esimerkiksi kutistehupun, vanteutusta tai sidontaliinat. Konttikuljetukseen valikoimistamme löytyy erikoisratkaisu Ty-Gard®, jonka avulla haastavatkin lavat saadaan kiinnitettyä turvallisesti kuljetusta varten.

Lue lisää TyGardista®!


GreeTec muovit 2

Kestävä toiminta

Aidosti turvallinen sidonta on turvallista myös ympäristön kannalta. Materiaalien ja asiantuntemuksen kehittymisen ja uusien innovaatioiden ansiosta toimivan ja turvallisen kuljetussidonnan ei tarvitse tehdä kompromisseja ekologisuudessa tai ympäristövastuussa. Itse asiassa, ekologisimmat GreenTec- kalvomme ovat myös valikoimamme laadukkaimmat. Laadun parantuessa turvalliseen sidontaan vaaditun materiaalin määrä vähenee, säästäen sekä luontoa että kuluja.

Pienetkin muutokset kestävämpään suuntaan sidontakäytännöissä voivat johtaa suuriin säästöihin yrityksesi CO2- päästöissä ja materiaalinkulutuksessa.


Tutustu vastuullisiin ratkaisuihimme!