KokemuksiaKestävää kumppanuutta | CASE OEM Finland

kokemuscase-banneri-OEM1

Meillä Mercamerilla on tavoitteena olla sellainen pakkaamisen kumppani, josta et halua vaihtaa pois. Pitkät asiakkuussuhteet takaavat, että sinut ja yrityksesi tarpeet tunnetaan läpikotaisin ja kehitystä sekä ratkaisuja pohditaan yhdessä, yrityksesi yksilöllisistä lähtökohdista.

Eräs jo yli 20 vuotta kanssamme toiminut asiakas on OEM Finland Oy, joka maahantuo elektroniikka- ja automatiikkakomponentteja suomalaisten konevalmistajien käyttöön. Yhtenä Euroopan johtavista teollisuuskomponenttien jakelijoista, heidän toimintansa perustana on lisäarvon tuottaminen sekä asiakkaille että tomittajille. Konevalmistajille OEM tarjoaa erittäin laajan ja kattavan tuotevalikoiman nopeilla toimituksilla teknistä asiantuntemusta unohtamatta ja toimittajille se taas takaa vahvan paikallisen kumppanin, joka tuntee markkinat ja toimii tehokkaana jakelukanavana.

OEM:n logistiikkapäällikkö Topi Immonen toteaa kumppanuuden Mercamerin kanssa jatkuneen syystäkin näin pitkään:


Ympäristöystävällisyys on tärkeä arvo niin asiakkaille kuin yritykselle itselleenkin. Se on vuosien saatossa korostunut yhä vahvemmin myös Mercamerin kanssa tehtävässä yhteistyössä. OEM käyttää nykyään kierrätyskelpoisia laatikoita ja suunnittelee esimerkiksi kierrätetyn teipin käyttöönottoa. Immosen mukaan Mercamerin avulla on löydetty monipuolisesti ekologisia ratkaisuja myytävien komponenttien pakkaamiseen.

 

Tänä päivänä kuluttajat ja asiakkaat vaativat tietynlaista hiilijalanjälkeä. Olemme pyrkineet ympäristöystävällisyyteen, ja Mercamer on tarjonnut siihen erilaisia vaihtoehtoja. Tämä on erittäin iso asia meille ja asiakkaillemme, että nämä arvot otetaan huomioon.


Muita merkittäviä näkökohtia ovat taloudellisuus ja käytännöllisyys. Mercamerilta yritys on saanut suunnitteluapua ja neuvontaa tuotteiden paketointiin sekä ratkaisuja paketoinnin erityistarpeisiin, jotka ovat käärintä- ja kelmutuskoneiden hankinnan ohella parantaneet tehokkuutta merkittävästi. Hyvä esimerkki kustannustehokkaasta ja asiakkaidenkin kannalta käytännöllisestä ratkaisusta on verkkokauppalaatikot, jotka OEM otti muutama vuosi sitten käyttöön. Aiemmin pienempiäkin tuotteita myytiin varsin isoissa laatikoissa, mutta Mercamerin erikokoisilla verkkokauppalaatikoilla paketit saadaan mitoitettua paremmin tuotteen koon mukaan. Näin saadaan myös pakkausmateriaalin hävikkiä vähennettyä.

 

 Verkkokauppalaatikoita on meillä kolmea eri kokoa. Ne sopivat erittäin hyvin komponenteillemme, ja niihin on tehty OEM:n painatus. Ne ovat helpottaneet ja nopeuttaneet pakkaamista. Lähetyksissä ei ole tapahtunut minkäänlaisia reklamaatioita.

 

Ongelmatapauksissa Mercamer on toiminut Immosen mukaan rivakasti ja tehokkaasti. Ratkaisut pulmiin on saatu viiveettä, ja tarvittaessa asiakkuuspäällikkö saapunut paikan päälle auttamaan tilanteiden selvittämisessä. Yhdessä kiperiinkin kysymyksiin on löydetty aina vastaus.

 

 Mielestäni myynnin tuki on ollut erittäin tärkeää. Meillä on hyvä yhteistyö myyjän ja myynnin tukihenkilöiden kanssa. Sellaisia haasteita meillä ei ole tässä vuosien varrella ollut, joita emme olisi pystyneet ratkaisemaan. 

 

 Immonen on varma siitä, että tulevaisuudessa siintää pitkään kestäneen kumppanuuden jatkuminen.

 

 Mercamerin palvelu on toiminut todella hyvin, ja olemme olleet siihen erittäin tyytyväisiä koko tämän ajan. Uskon, että aika harvalla yrityksellä on näin pitkä yhteistyösuhde kuin meillä, eikä meillä ole mitään syytä vaihtaa yhteistyökumppania. Eli Mercamer, kiitos!Jos haluaisit meistä kumppanin omaan pakkaamiseesi, laitahan viestiä!

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Tilaa huolto

Jos lähetät koneen huollettavaksi: Huoltopyyntö-lomakkeen lähettämisen jälkeen avautuu ikkuna, josta voit tulostaa tiedot lähtevän laitteen mukaan. Liitä tuloste koneen mukaan ja toimita kone osoitteeseen:
Mercamer Oy
Huolto
Uutistie 3 B
01770 VANTAA

Kerralla kuntoon | CASE Latitude65 Finland

latitude65 kokemusbanneri 1

Kun asiakkaana lähestyt meitä Mercamerilla tarjouspyynnön kera tai ostoaikeissa, saat yleensä yhteyden asiakkuuspäällikköön. Hänen tehtävänsä ei ole pelkästään huolehtia, että sinulla on tarpeeksi teippiä, pahvilaatikoita ja kiristekalvoa, vaan nähdä pakkaaminen osana liiketoimintaasi ja kehittää sitä kanssasi strategisesti. Asiakkuuspäällikkö onkin monella tapaa kuin pakkausasioiden konsultti, joka tuntee alansa kehityksen, trendit ja muuttuvan lainsäädännön läpikotaisin ja valjastaa asiantuntemuksensa sinun tarpeittesi ja tavoitteidesi palvelukseen.

Asiakkuuspäällikkö voi olla ratkaisevalla tavalla avuksi sekä kauan toimineessa suuressa yhtiössä, kun halutaan tehdä merkittäviä parannuksia esimerkiksi ympäristövastuullisuuteen, kuluihin tai logistiikkaan, että toimintaansa aloittavassa kasvavassa yrityksessä, joka haluaa lähteä alusta asti rakentamaan pakkaamista ja logistiikkaansa yrityksen toimintaa parhaiten tukevalla tavalla.

Yksi tällainen tuore ja nopeasti kasvava yritys on Latitude65 Finland Oy Vaasasta, jonka Brand Manager Patrik Sohlbergille oli tärkeää saada pakkausasiat optimoitua alusta lähtien. Yrityksen toimintaan kuuluu oleellisena osana juomatuotteiden tuonti ja tukkukauppa, tuotelanseeraukset ja influencer- markkinointi. Tarvetta oli niin laadukkaille brändätyille tuotepakkauksille, kuin kuljetuspakkauksille sekä skaalautuville lava- ja varastopakkaamisen ratkaisuille. Jotta kaikki saataisiin kerralla juuri oikein, Latitude65 Finland otti alkumetreiltä suunnitteluun mukaan Mercamerin Pohjanmaan asiakkuuspäällikkö Elina Penttisen. 

latitude65 kokemusbanneri 2Heti kärkeen Patrik teki selväksi, että tietoa ja asiantuntemusta tosiaankin tarvitaan mitä pakkaamiseen tulee. Pakkausten hankinnassa voikin tosiaan olla aikamoinen oppimiskäyrä, kun tietoa pitäisi olla monesta asiasta jo ennen kuin ensimmäistäkään laatikkoa tai teippirullaa on tilattu. Mistä pahvilaatikot kannattaa ostaa? Onko niissä suuriakin eroja? Kannattaako käyttää paperiteippiä vai muovista? Entä lavat ja käärintä? Ekologisuus? Hinta? Mitähän muuta vielä unohtui?

Yrittäjän ei tarvitse ryhtyä kaiken muun lisäksi vielä pakkausguruksikin. Se on asiakkuuspäällikön tehtävä!

Patrikin kanssa keskustellessa yrityksen pakkaustarpeet tarkentuivat ja parhaat vaihtoehdot eri käyttötilanteisiin alkoivat hahmottua vastuullisuus, näyttävyys ja toimivuus edellä.  Kulujakin saatiin karsittua, kun esimerkiksi räätälimittoihin tehtyjen laatikoiden sijaan valittiin nuuttauksella madallettavat pahvilaatikot. Varastopakkaamisesta tehtiin heti kerralla kasvun mukaan skaalautuvaa käärintäkoneen hankinnalla sekä suunnitelemalla tehokas ja ergonominen pakkaamoalue. Työn alla on seuraavaksi suunnitella tuotelanseerauksiin ja influencer- markkinointiin näyttävät brändätyt tuotepakkaukset, joissa kaikki painatuksesta pakkaustäytteisiin ja unboxing- elämykseen on huomioitu. 

 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Latitude 65 - Suomi (@latitude65.fi) jakama julkaisuPakkaamiseen kuuluu paljon muutakin kuin sopivat ja harkitusti valitut pakkausmateriaalit ja -koneet. Nopeasti muuttuva ja velvoittava lainsäädäntö, ympäristöserifikaatit ja -edellytykset sekä tuonnin, viennin ja logistiikan säädökset ovat usein hankalia tulkita ja välillä voi olla hyvinkin haastavaa muodostaa selkeää kuvaa siitä, millä tavalla ne vaikuttavat omaan liiketoimintaan nyt ja tulevaisuudessa. Ajankohtainen esimerkki on tuottajavastuun muutos koskemaan kaiken kokoisia yrityksiä. Asiakkuuspäällikkö pitää asiakkaansa kartalla pakkausmaailman menosta ja kertoo miten mikäkin muutos, uutuus tai kehitys vaikuttaa toimintaasi.

Patrikille ja Latitude65 Finlandille asiantuntemuksesta on ollut merkittävästi hyötyä, niin nykytilanteseen kuin tulevaisuudenkin varalle. Pakkaaminen on rakennettu tukemaan liiketoiminnan skaalautumista, varautuen tulevaisuuden muutoksiin niin lainsäädännön kuin pakkaustarpeiden osalta.

 “Olen erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Elinan ja Mercamerin kanssa - suosittelen lämpimästi!”


Myös Elina on innoissaan:

“Minua innostaa työssäni erityisesti kun näen miten taitavasti hoidettu pakkaaminen parantaa asiakkaitteni toiminnan tehokkuutta, kannattavuutta ja tukee heidän kasvuaan vastuullisuutta unohtamatta. Tuntuu mahtavalta auttaa heitä menestymään!”


Jos sinäkin haluaisit kehittää liiketoimintaasi pakkausten saralla joko olemassa olevassa tai vasta aloittavassa yrityksessäsi, ota yhteyttä alla tai suoraan alueesi asiakkuuspäällikköön täältä - pistetään paketit paremmaksi.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Tilaa huolto

Jos lähetät koneen huollettavaksi: Huoltopyyntö-lomakkeen lähettämisen jälkeen avautuu ikkuna, josta voit tulostaa tiedot lähtevän laitteen mukaan. Liitä tuloste koneen mukaan ja toimita kone osoitteeseen:
Mercamer Oy
Huolto
Uutistie 3 B
01770 VANTAA


Merkityksellisiä valintoja | CASE CERTEGO

certego banner

CERTEGO Oy:n varastopäällikkö Mikko Kohonen havahtui muoviroskan määrään toden teolla keväällä puistossa kävellessä, kun silmiin pistivät maahan viskotut muovipakkaukset ja television luontodokumenteista mieleen syöpyivät kuvat jättimäisistä jätelautoista ja metsien hävityksestä. Jotain oli tehtävä toisin.

Mikko otti asian heti työn alle ja keskusteli Mercamerin asiantuntijan kanssa mahdollisuudesta päivittää keskusvaraston pakkaustuotteita ympäristövastuullisempiin versiohin. Mercamerilla ekologisten tuotteiden EkoSysteemi- konsepti on suunniteltu erityisesti helpottamaan ekologisten pakkaustuotteiden ja ratkaisujen valitsemista ja asteittaista siirtymistä kohti vihreämpiä valintoja, laatua ja toiminnallisuutta unohtamatta.

Ensimmäiseksi vaihdettiin kiristekalvot ja pakkausteipit ohuempiin, mikä vähensi pakkaamisessa käytetyn muovin määrää n. 56% ja bonuksena pienensi kuluja sekä suoraan, esim. yhdestä teippirullasta saatiin nyt n. 33% enemmän metrejä, että välillisesti logistiikassa. Lopputuloksena on siis sekä ekologisempi että kustannustehokkaampi pakkaus!


certego kokemusbanneri2

Pahvilaatikoillekin löytyi entistä kestävämpi vaihtoehto - Ruoholaatikko™.

"Mielenkiintoni heräsi heti, kun materiaalitoimittaja kertoi uudesta ”ruoholaatikosta”, joka ominaisuuksiltaan on identtinen, ellei jopa parempi kuin perinteinen pahvilaatikko, mutta sen valmistukseen on käytetty vähemmän energiaa ja vettä."

Ruoholaatikko™ on nimensä mukaisesti valmistettu 30% tuoreesta ruohosta ja 70% kierrätyspaperista. Ruoho on nopeasti uusiutuva raaka-aine, joka parhaassa tapauksessa voidaan leikata suoraan tehtaan viereiseltä kentältä. Lyhyet kuljetusmatkat ja ruohon luonnonvaroja säästä kasvutapa merkitsee jopa 40% säästöjä valmistusprosessin veden ja energian käytössä, sekä kokonaisuutena huomattavasti pienempiä CO2-päästöjä kuin perinteisessä pahvilaatikossa. Nykyään suurin osa CERTEGOn lähetyksistä loppuasiakkaille pakataan Ruoholaatikoihin.

Osana kokonaisuutta päivitettiin myös kuplamuoviset postituspussit kotimaisiin ja paperisiin. Paperipussimme on ihanteellinen ekologinen valinta lähetyksille, jotka eivät vaadi erityistä suojausta kuljetuksen aikana. Se on valmistettu huippulaatuisesta ja vastuullisesta FSC- ja PEFC- sertifioidusta kotimaisesta raaka-aineesta Pohjanmaalla. Pussit ovat täysin kierrätettäviä tai kompostoitavia ja täydellisesti biohajoavia ja kaikki painetuissa tuotteissa käytetyt värit ja liiimat ovat vesiliukoisia sekä elintarvike- ja kompostikelposia. Kaiken lisäksi paperiset postituspussimme on CO2-neutraaleja ja itseasiassa pienentävät CO2:ta ilmakehässä, sillä jokaista materiaalin valmistukseen kaadettua puuta kohden istutetaan kolme uutta.

Ekologisilla valinnoilla on myös monia markkinoinnillisia etuja. Mikko ajatteleekin pakkausmateriaaleja osana yrityksen arvoviestintää:

Minuun on aikoinaan iskostettu ajatus ”paketti on kuin yrityksen käyntikortti loppuasiakkaalle”. Ympäristökysymykset ovat entistä tärkeämpiä myös asiakkaillemme ja on hienoa, että voimme pakkauksillamme osoittaa asiakkaillemme, että myös me ajattelemme ympäristöä.

Helposti tulee ajateltua, että miten yksi pieni yritys voi vaikuttaa mihinkään. CERTEGOlla asiaa on mietitty toisin päin: koska pienemmällä yrityksellä on maltilliset volyymit, sen on huomattavasti helpompaa, nopeampaa ja taloudellisesti kestävämpää tehdä rohkeitakin muutoksia ekologisempaan suuntaan.

Ymmärrän, että CERTEGOn volyymeilla ja muutoksilla, jotka tein pakkausmateriaaleihimme, emme saa pelastettua ympäristöä. Tärkeintä on kuitenkin edistää niitä asioita, joihin itse voi vaikuttaa. Toivonkin, että jokainen lukija miettii, miten itse pystyisi vaikuttamaan ympäristömme tilaan – oli kyseessä sitten iso tai pieni muutos.

Mikko on tyytyväinen Mercamerin kanssa tehtyihin muutoksiin ja kehuu Mercamerin aloittellisuutta ympäristöasioihin liittyen, sekä yhteistyön sujuvuutta materiaalinvaihdoksia suunnitellessa ja toteutettaessa. Pienemmälle yritykselle etuna hän nostaa esille, että Mercamer varastoi asiakkaidensa puolesta tuotteita ja toimittaa niitä menekin mukaan - tämä tarkoittaa, että pienemmilläkin käyttövolyymeilla voi hyötyä määräalennuksista, eikä resursseja kulu pakkausmateriaalien varastointiin.

Tärkeintä on loppujen lopuksi, että jokainen voisi pakata omien arvojensa mukaisesi ja olla ylpeä siitä, millaisissa paketeissa yrityksen logo on. Siinä me Mercamerilla olemme mieluusti avuksi, jo 49 vuoden kokemuksella. Pakkauksella on merkitystä.

Ota yhteyttä

Jos ympäristövastuu pakkaamisessa kiinnostaa ja päivitykset ovat ajankohtaisia nyt tai tulevaisuudessa - ota yhteyttä vastuullisuusasiantuntijaamme:

Mikko Lindevall
Mikko Lindevall
Ympäristövastuullisten ratkaisujen tuotepäällikkö


Käärinnän kumppani | RoboPac Systems

Kokemuksia banner sistemi

Katsaus varastoon: Armoton kiire painaa päälle joka suunnalta, pakattavaa olisi jonossa vaikka kuinka, lähettämössä on ruuhkaa ja lavoja lattialla aivan liikaa. Lavojen välissä puikkelehtivat trukit ja vaunut samalla kun niiden ympärillä pyörii kyyryssä porukkaa kiristerullat käsissä käärimässä kuormia kasaan kun käärintäpisteelle ei mahdu.

Tämä kuulostaa varmasti tutulta jokaiselle varastolla tai pakkaamossa aikaansa viettäneelle. Käärinnästä muodostuu usein volyymien ja vaatimusten kasvaessa pullonkaula ja työturvallisuusriski. Lisää painetta aiheuttaa käärinnän ja kuormasidonnan laatukriteerejä valvovan lainsäädännön kiristyminen koko EUssa tulevina vuosina EUMOSin ansiosta, minkä takia käärintä tulisi voida standardoida.

Käärinnästä pitäisi siis tehdä nopeasti tehokkaampaa, laadukkaampaa, tuvallisempaa ja tasalaatuista. Vastaus on tietenkin automatisointi!

Mutta miten edetä? Täysautomatisointi tarkoittaa usein varaston kattavaa uudelleenorganisointia, uuden koneen tai linjaston käytön sisäistämistä ja merkittäviäkin investointeja - ja muutoksen pitäisi tapahtua kätevästi ilman pitkiä tuotannon seisauksia. Itsenäisesti automatisaatioharppauksen ottaminen onkin aikamoinen urakka - kerralla onnistuneeseen lopputulokseen vaaditaan hyvä ja asiantunteva kumppani!

Kun valitset Mercamerin kumppaniksi matkalle kohti tehokkaampaa käärintää, saat kumppaniksesi myös maailman johtavan automaattisten käärintäkoneiden valmistajan ja EUMOS-testaukseen erikoistuneen RoboPac Systemsin.

RoboPac Systems on panostanut huippulaatuisiin koneisiin ja uraauurtavaan teknologiaan, joka tähtää sekä lavasidonnan optimoimiseen että kalvon määrän vähentämiseen. Vaikka paremman sidonnan ja pienemmän kalvomäärän yhtälö vaikuttaakin epäloogiselta, se on itse asiassa nerokas. Kun kalvon laatua parannetaan, sitä voidaan ohentaa ominaisuuksia muuttamatta. Kun ohut ja laadukas kalvo kääritään siihen optimoidulla automaattisella käärintäkoneella saadaan nopea, tehokas ja huippulaatuinen sidonta, joka on testatusti EUMOS- vaatimusten mukainen.
Laadukas käärintä ohuemmilla kalvoilla on myös Mercamerin GreenTec- konseptin kärki ja näin ollen yhteistyö RoboPacin kanssa on syventynyt vuosien varrella entisestään. RP Systemsin asiantuntija Matteo Corelli kiteyttää:

RoboPac Systemsillä ja Mercamerilla on 100% sama filosofia ja tavoite: lavasidonnan parantaminen pienemmällä kalvonkulutuksella, jotta asiakkaamme saisivat parhaan mahdollisen käärinnän samalla säästäen pakkaus- ja logistiikkakuluissa.
Pienempi muovimäärä säästää selvää rahaa ja on luonnon kannalta vastuullisempi valinta. Kun asiakkaana käännyt Mercamerin puoleen lavakäärinnän tehostamiseksi, saat lyömättömän yhdistelmän: huippulaatuiset koneet RoboPacilta ja paikallisen asiantuntijan Mercamerilta kumppaniksesi käyttöönottoon ja optimointiin. Lopputuloksena on loistava sidonta vähemmällä muovinkäytöllä!


Kokemuksia banner sistemi 2

Tässä vielä viisi etua kumppanuudesta kiteytettynä:

  1. Sinua palvelee sekä Mercamerin koneasiantuntija täällä päässä että RoboPac Systemsin tiimi tehtaalla. Koko prosessi etenee alusta loppuun niin, että kaikki ovat kärryillä ja yhteistyö on saumatonta kaikkiin suuntiin.
  2. Saat käyttöösi Systemsin Techlab-testauskeskuksen, johon asiakkaat voivat lähettää lavoja testattavaksi. Monipuolisen testauksen avulla löydetään paras ratkaisu eri tuotteille ja eri olosuhteisiin, jonka lopputuloksena voidaan usein parantaa sidontaa mutta ohentaa kalvoa tai vähentää muovin määrää käärinnässä, johtaen säästöihin niin kuluissa kuin ympäristönkin kannalta. RoboPac on myös ainoa EUMOS- standardin sertifioiva käärintäkonevalmistaja.
  3. Hyödyt uusimmista käärintäinnovaatioista, kuten CUBE™- teknologiasta, joka mahdollistaa täysin mukautuvan automaattisen kalvonsyötön - aina oikea määrä kalvoa, oikeassa asennossa ja oikealla esikiristyksellä. Tässäkin säästät kuluissa ja ajassa sekä parannat käärinnän sidontalujuutta merkittävästi.
  4. RoboPacin Systemsin asiantuntijat asentavat koneet ja varmistavat toimivuuden ennen ja jälkeen käyttöönoton. Näin tuotanto ja pakkaaminen voivat käynnistyä nopeasti ja kitkattomasti automatisoinnin jälkeen. Mercamerin asiantuntijat kouluttavat kattavasti koneen käyttöön ja palvelevat kaikissa huoltotarpeissa.
  5. Meillä on pitkä ja tiivis suhde RoboPaciin toimijana niin Systemsin kuin muidenkin osastojen osalta. Jaamme tinkimättömät laatukriteerit sekä ratkaisukeskeisen asenteen ja arvostamme molemmin puolin sitoutunutta ja hyvää yhteistyötä. Olet lämpimästi tervetullut osaksi tätä kumppanuutta!

Ota yhteyttä

Jos pakkaamisen automatisointi on ajankohtaista yrityksellesi nyt tai tulevaisuudessa - ole yhteydessä asiantuntijaamme:


Jouni Koskinen
Jouni Koskinen
Tekninen myynti- ja jälkimarkkinointipäällikkö

Lue lisää